Impresszum | 2016. Augusztus 29. hétfõ - (Beatrix)   

ZENESZALON ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2015

Hírek — Práczky — 2016. Május 18.   21:01

Az alábbi mellékletekből letölthető a Zeneszalon Alapítvány 2014. évi mérlege és közhasznúsági melléklete.
- Zeneszalon Alapítvány 2015 évi mérleg
- Zeneszalon Alapítvány közhasznúsági melléklet 2015


BEETHOVEN BUDÁN 2015

Hírek — Práczky — 2015. Május 9.   16:23

Igazán egyedi élmény marad a Beethoven Budán komolyzenei koncertsorozat 2015. évi nyitókoncertje. Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész egyedi zongoráján és különleges helyszínen kápráztatta el a közönséget. A Budavári Önkormányzat 2000 óta emlékhangversenyekkel idézi fel azt a jelentős kultúrtörténeti eseményt, hogy 1800 május 7-éb Beethoven fellépett a Budai Várba. 2015-ben Bogányi Gergely Beethoven a Pathetique és a Mondschein szonátát játszott el a budai közönségnek.
A koncert előtt Nagy Gábor Tamás polgármester beszélt arról, miért is tartja fontosnak az Önkormányzat a Beethoven Budán komolyzenei koncertsorozat megrendezését.

(tovább…)


CHOPIN - PLEYEL - SZILASI 2015

Hírek — Práczky — 2015. Április 22.   21:18

Szilasi Alex a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében ad hangversenyt a Pesti Vigadó koncerttermében 2015. április 23-án. A művész a hangversenyen különleges hangszerösszeállítással várja a közönségét: Chopin korából származó francia Pleyel pianinók, Cortot és Ravel korát idéző Pleyel koncertzongora, és a kiállítótérben a Pleyel legújabb, a Peugeot autógyár design laboratóriumának tervezői által tervezett új koncertzongorája mutatja be a francia hangszergyár 200 éves történelmének sokszínű hangszíneit. (tovább…)


LISZT FERENC MELLSZOBRA CORKBAN

Hírek — Práczky — 2014. November 15.   15:39

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. november 14-én Corkban ünnepélyes külsőségek között felállításra került Gerő Katalin szobrászművész Liszt Ferencről készített bronz mellszobra a Cork School of Music épületében. A magas művészi színvonalon elkészített Liszt-szobor maradandó emléket állít a magyar-ír kulturális kapcsolatoknak és tovább erősíti a kétoldalú kapcsolatokat. A szoboravatást többéves előkészítő munka és számos egyeztetés előzte meg.
(tovább…)


BEETHOVEN BUDÁN 2014
Öt hangverseny május 7-11 között a Budai Várban

Hírek — Práczky — 2014. Május 1.   18:04

Május 7-én lesz 214 éve hogy Ludwig van Beethoven fellépett a Budai Várszínházban. A Budavári Önkormányzat 15. éve rendezi meg emlékhangversenyeit, melyek a jeles dátum estéjén gálakoncerttel öregbítik a zeneszerzőgéniusz budai fellépésének emlékezetét. Az idei koncertet további négy program kíséri, melyeken fellépnek Bart van Oort és Somlai Petra (fortepiano), a Van Swieten Society kamarazenekar, Szutrély Katalin (szoprán) és Balog József (fortepiano) az ORFEO Zenekar és a Purcell kórus társaságában, Balázs János és Lajkó Félix, valamint a fiatal Medgyesy Zsolt zongoraművész.

(tovább…)


ISMÉT VÉGE A PLEYEL ZONGORAGYÁRNAK
Nekrológ Európa legrégebb óta működő zongoragyára halálára

Hírek — Práczky — 2013. November 13.   21:53

Éppen terveztük bemutatni a Pleyel zongoragyár legújabb dizájn-zongoráját, melyet a Peugeot autógyár tervezőivel együttműködve építettek, amikor befutott a sokkoló hír: november 12-én bejelentették a Pleyel zongoragyár csődjét. Európa legrégebbi működő zongoragyára már évek óta küzdött a kedvezőtlen piaci trendekkel, a vég azonban elkerülhetetlenül bekövetkezett. Élt 206 évet!

(tovább…)


OBRESKOFF HERCEGNŐ ZONGORÁJA
Szilasi Alex koncertje november 23-án Chopin ujjainak nyomában

Hírek — Práczky — 2013. November 3.   23:28

Natalja Obreskoff hercegnő Párizsban élt a XIX. század közepén, mint a párizsi orosz nagykövet felesége. Neve mára feledésbe merült volna, ha nem vásárolt volna magának és szomszédjának, a betegeskedő zongoraművésznek, egy bizonyos Francois Chopin-nek egy-egy gyönyörű Pleyel pianinót. Szilasi Alex a hercegnő példányát mutatja be a közönségnek, melyen gyakorta játszott a világhírű zeneköltő. Világpremier november 23-án Budapesten az MTA dísztermében!

(tovább…)


következő oldal »