ARS SACRA FESZTIVÁL a Szakrális Művészetek Hete

Az Ars Sacra Fesztivál 2013. szeptember 13 és 22 között országosan közel 400 INGYENESEN látogatható programját szeretettel ajánljuk minden szépre, jóra, igazra nyitott szívű embernek! ZENE, TÁNC, SZÍNHÁZ, IRODALOM, KÉPZŐ- és IPARMŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁS, TÁRLATVEZETÉS, SÉTA, GYERMEK-PROGRAM tarka csokra mutatja be kultúránkban rejtőző remény jeleit, segít a lélek felemelésében.

„A művészet ugyanis, ha igazi, a sajátosan vallásos kifejezési formákon túl is belsőleg közel van a hit világához, annyira, hogy olyan időszakokban, amikor a műveltség kifejezetten elfordul az Egyháztól, a művészet hidat képez a vallásos élményekhez.”

Részlet Boldog II. János Pál pápa művészeknek írt leveléből

A Szakrális Művészetek Hete a 2007-es nemzetközi Városmissziós rendezvénysorozat gyümölcse. Célja a remény jeleinek felmutatása a kultúrában, a művészet különböző műfajain nemzeti kultúránk meghatározó értékein keresztül. Az Ars Sacra Fesztiválhoz évről évre önkéntesen csatlakoznak Magyarország legnagyobb múzeumai, kulturális központjai, számos galéria és művész. A fesztivál programjait – képző- és iparművészeti kiállításokat, különböző műfajú koncerteket, színházi, irodalmi előadásokat, tárlatvezetéseket, gyerekprogramokat – ingyenesen látogathatja a nagyközönség. A Templomok Éjszakáján közel 100 templom nyitja ki kapuit!

Templomok Éjszakája – szeptember 14.

Az Ars Sacra Fesztivál keretén belül, az Európai Örökségnapokkal együttműködve minden év szeptemberének harmadik szombatján a történelmi egyházak megnyitják templomaik kapuját, és színes kulturális programokkal várják az érdeklődőket. Bemutatják a templom építészeti, művészeti értékeit, előadásokat, beszélgetéseket, gyerekprogramokat, filmvetítéseket, kiállításokat szerveznek a Templomok Éjszakáján. Az este 8 órás közös gyertyagyújtás és ima kapcsolja egybe a résztvevő zsidó-keresztény kultúrkörhöz tartozó felekezeteket, elősegítve a lelkek felemelését, és spirituális egységét.

Az ARS SACRA fesztivál programja a mellékelt linken letölthető:
Ars Sacra 2013 programjai